Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Csatlakozás
FDE | Csatlakozás
135
page,page-id-135,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Csatlakozás

LEGYETEK TI A LEGÚJABB FDE TAGSZERVETEZET

Tagszervezetekért felelős alelnökünk készségesen válaszol minden felmerülő kérdésetekre

Miért imádjuk csinálni?

Remek érzés egy diákszervezeti társaságba, közösségbe tartozni. Mindannyiunkat az önkéntesség, a fejlődés, a tenni akarás és a diákszervezetünk szeretete motivál. Ezért is hálás feladat erőszervezetként összefogni ezeket a szakmai diákszervezeti, szakkollégiumi közösségeket.

Az FDE mindenkori vezetősége korábbi diákszervezetes vezetőkből, aktív tagokból verbuválódik össze. Rengeteg tapasztalatot szereztünk az anyaszervezetünkben eltöltött évek során, és úgy gondoljuk hogy ezek a tapasztalatokat érdemes átadni, tovább kamatoztatni.

Tagszervezet és tagszervezett között számos hasonlóság és különbség lehet. Mi rendszerben látjuk ezeket az összefüggéseket. Visszajelzések azt mutatják, hogy a diákszervezeti problémákon, gyermekbetegségeken sokkal könnyebben át lehet jutni. Ez annak fog sikerülni, aki úgy szeretne megoldást találni, hogy kilépve a saját diákszervezeti köréből, tőlünk kér segítséget, vagy a többi tagszervezetet megismerve további tapasztalatokat szerez.

 

Bátran forduljatok hozzánk, szívesen segítünk Nektek!

Például, akinek gondjai vannak az új tagság bevonzásával és megtartásával, szeretne toborzási rendszert bevezetni, akkor össze tudjuk kötni olyan tagszervezetekkel, ahol évek óta bevált, működő módszerekkel veszik fel a hallgatóikat. De ugyanez igaz más területeknél is.

Vagy volt már arra példa, hogy az egyik diákszervezetünknek problémái voltak a könyvelőjével, és szeretett volna váltani. Kapásból tudunk neki olyan könyvelőt ajánlani, akinek több évtizedes tapasztalata van civil szervezetekkel, diákszervezetekkel.

 

Számos előnnyel járhat!

Az FDE segítségével nagyobb publicitást kaphattok. Hírleveleinkben, kommunikációs felületeinken gyakran elhelyezünk olyan felhívásokat, programokat, amik érdekesek lehetnek a többi tagszervezetünk számára is. Hiszen mindannyian diákok vagyunk, különböző szakokon tanulva az ország különböző egyetemein.

Éppen ezért kiemelten fontos számunkra, hogy átadjuk a tudást a diákszervezetek vezetőségeinek, tagságának. Számos rendezvényünknek pontosan ez a nem titkolt célja.

Diák társaitokkal együtt részt vehettek vezetőképzőkön, tréningeken, előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken. Ezek a programok mind aköré a téma köré csoportosulnak, amik a legjobban érdekelnek bennetetek, amiket a leginkább hasznosnak találtok.

Sok diákszervezet nem rendelkezik külföldi anyaszervezettel, kiterjedt európai hálózattal. Az FDE partnerként van jelen sok olyan Erasmus+ programnál, ahol a fiatalok fejlesztését, továbbképzését tűzték ki célul a diákszervezeti élet szempontjából fontos, releváns területeken.  Így tagszervezetünk tagjait el tudjuk juttatni Európa különböző városaiba, az Európai Unió támogatásával.

Az évek folyamán nagyon sok szervezet gondolta úgy, hogy érdemes csatlakozni az FDE-hez! Legyetek ti a következők!

Keressétek Dávid Juditot, az FDE Tagszervezetekért felelős Alelnökét: judit.david@fde.hu

MIÉRT ÉRI MEG CSATLAKOZNI AZ FDE-HEZ?

NÉPES KÖZÖSSÉG

Remek érzés az FDE népes közösségéhez tartozni. Nagyobb publicitást kaphattok, kommunikációs felületeinken felhívásokat, programokat juttatunk el a diákszervezeti közösségnek.

TUDÁSTRANSZFER, TANÁCSOK

Kiemelten fontos számunkra, hogy átadjuk a tudást a diákszervezetek vezetőségeinek, tagságának. Szeretünk segítséget, tanácsot, útmutatást adni az egyes szervezeteben lévő problémákra.

KAPCSOLATÉPÍTÉS

Lehetőséged nyílik megismerni a többi diákszervezet vezetőségét és tagságát, meghívott vállalati partnereinket. Együttműködések keretében akár közös programokat is szervezhettek.

RENDEZVÉNYEK, KÉPZÉSEK

Tagszervezeteink számára különféle programokat és képzéseket tartunk a diákszervezetek vezetőségére és tagságára fókuszálva, alapul véve az ő igényeket is.

ÉRDEKKÉPVISELET

Felkaroljuk a tagszervezeteink kezdeményezéseit, problémáit, hogy összefogva, egységesen képviselhelhessük őket. Tájékoztatjuk a a felsőoktatási diákszervezeteket az őket érintő lehetőségekről, változásokról.

FDE TRÉNEREK

Tagszervezeteinknek lehetőségük van ingyenes tréningeket kérni az FDE Trénerek csapatától, mely kifejezetten hasznos lehet szervezetfejlesztés, vagy motivációs hétvégék alkalmával.

HOGYAN ZAJLIK A CSATLAKOZÁS MENETE?

Hogyan szokott zajlani egy diákszervezet vagy szakkollégium tagszervezetté válása
 • 1. Internetes kapcsolatfelvétel

  Vegyétek fel a kapcsolatot a tagszevezetekért felelős vezetőségi tagunkkal.

 • 2. Személyes találkozó

  Egy személyes találkozó keretein belül szeretnénk benneteket jobban megismerni.

 • 3. Döntés meghozása

  Ezután nincs más hátra, meg kell hoznotok a döntést, hogy szeretnétek-e csatlakozni.

 • 4. Bemutatkozás FDE Közgyűlésen

  Az FDE közgyűlésein sort kerítünk egyesületetek bemutatkozása tagszervezeteink előtt.

 • 5. Tagszervezetek között

  Ha a tagszervezeteink beválasztanak maguk közé, máris teljes jogú tagokká váltok. Gratulálunk!

Eldöntöttem, szeretnék csatlakozni az FDE tagszervezeteihez.