Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Híreink
FDE | Híreink
1868
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Híreink

dfl_01

17 dec Videók a táncról és az életről

A Dance for Life ERASMUS+ program keretén belül 49 résztvevő – olasz, szlovén, lengyel, török, magyar, horvát és román fiatalok kaptak lehetőséget, hogy 2016. szeptember 17. és október 1. között a festői szépségű Bușteniben és Brassóban együtt fejlesszék művészi készségeiket az alábbi témákban: tánc, filmezés, színészet, kreativitás.

Munkájuk gyümölcséből a következő videók születtek: http://www.fde.hu/dance-for-life-videok

 

Read More
girl-and-waves

18 nov FDE Akadémia: Lépj előre – változások megélése és kezelése egyéni szinten

Életünk tele van változással. Változik körülöttünk a világ, a környezetünk, a kapcsolataink, és olykor mi magunk is. Gyakran csak szemlélői vagyunk az eseményeknek, nincs igazán időnk és energiánk arra, hogy ezeket tudatosan is megvizsgáljuk.

Fontos döntéseknél, érzelmeink felszínre hozásánál sokat segít, ha hagyunk időnk magunknak megélni ezeket az eseményeket.

A tréningen olyan modellt és módszereket mutatunk be neked, melyekkel könnyebben meg tudod lovagolni a változás hullámait. Egyéni és csoportos gyakorlatok segítségével megismerheted, hogyan kezeled a változásokat, és mik okozzák számodra a legnagyobb akadályt a továbblépés felé.

Tölts magaddal időt az elmélyüléshez. Hagyd magadban tudatosodni a dolgokat.
Ismerj meg másokat, és kapcsolódj hozzájuk.
Trénereink: Szabó Bálint és Szamosi Rita.

Időpont: 2016. november 30. 18:00 – 21:00
Helyszín: H13 (Budapest, Horánszky u. 13, 1085)

A részvétel regisztrációhoz kötött: https://goo.gl/47nZS9

Read More

21 sze FDE Közgyűlés

Az idei Éves FDE Közgyűlést 2016. október 20-án, csütörtökön este 19:00-tól szervezzük meg, ahova sok szeretettel várjuk összes tagszervezetünk kijelölt delegáltjait valamint minden érdeklődő tagszervezeti tagot!

Csatlakozz az FDE csapatához, ahol rengeteg lehetőséged lesz, hogy kipróbáld magad vezetőként, hogy számtalan új embert ismerj meg a diákszervezeti életből és hogy rengeteg új tapasztalattal gazdagodj.

Ez az a hely, ahol teret kapsz ötleteid megvalósítására, valamint kapcsolatrendszered megalapozására (Magyarországon belül és külföldön is).

A jelentkezés folyamata:
Írj egy rövid motivációs levelet a board@fde.hu e-mail címre, amiben szerepeljenek a következők:

  • milyen diákszervezeti tapasztalattal rendelkezel?
  • miért szimpatikus számodra az FDE?
  • mely terület(ek) érdekel(nek) a legjobban? (pl.: koordinálás, pénzügy, marketing, vállalati kapcsolatok, külföldi kapcsolatok, rendezvényszervezés)

Az e-mailed beérkezése után személyesen fognak megkeresni, egy (Skype) beszélgetéssel, ahol minden kérdésedre válaszolnak.

Jelentkezési határidő: 2016. október 9.

Fontos, hogy az e-mail elküldésével még csak az érdeklődésedet fejezed ki az FDE felé, tehát nem jár semmi kötelezettséggel!

Read More

29 jan Az Y faktor – tréningek a jelenből

FDE Szeminárium

Időpont: 2016. február 20. szombat
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem
Regisztráció: a kérdőív kitöltésével

Hogy mi az Y faktor? Készségek gyűjteménye, amely az 1980 után születettekben rejlik. Mi, az Y generáció, vagyunk azok, akik jelenleg a legrátermettebben tudnak választ adni a világot éppen jellemző kihívásokra.

Az FDE tagszerevezeteinek és minden egyetemistának szánjuk tréningnapunkat, ahol – ha egész nap velünk tartasz – akár 2 különböző, Y generációt érintő témában is elmélyedhetsz.

Tarts velünk február 20-án, szombaton, és fejlődj a következő témákban:
9:00-13:00 Hogyan tartsunk sikeres TED prezentációt?
9:00-13:00 Coach Y-ourself
14:00 – 18:00 Értékesíts és érvényesülj könnyedén
14:00 – 18:00 Legyél te is agilis – Agilis projektmenedzsment a mindennapokban

Hogyan tartsunk sikeres TED prezentációt?

Trénerek: Matuszka Beáta és Szabó Bálint

Voltál már úgy, hogy egy tíz perces TED videó nagyobb benyomást tett rád, mint egy teljes nap az egyetemen? Négy órás gyakorlatorientált tréningünk keretében megmutatjuk, hogyan készülnek fel beszédükre a profik. Vond magadra a figyelmet, ragadd meg a pillanatot, és nyűgözd le a közönséged!

Coach Y-ourself

Trénerek: Komáromi Zsófia és Pável Luca

Csináld, amit szeretsz, és szeresd, amit csinálsz. Látszólag egyszerű tanács, de sok önismeretre és még több bátorságra van szükség ahhoz, hogy meg tudjuk fogadni. Tréningünkön a coaching és a self-coaching eszköztárával segítünk Neked elindulni az úton missziód és szenvedélyed megtalálásához.

Értékesíts és érvényesülj könnyedén

Trénerek: Takács Ádám és Tóth Bálint

Képesek lehetünk érvényesülni és értékesíteni a nap minden percében, könnyedén és őszintén?
A velünk tölött 4 órában valós üzleti és személyes sztorikon és elképesztően hatékony, interaktív gyakorlatokon keresztül kapsz majd választ a fenti kérdésre.
Nyitottságot, pozitivitást és tettrekészséget hozz magaddal útravalónak!

Legyél te is agilis – Agilis projektmenedzsment a mindennapokban

Trénerek: Csontos Tímea és Lakner Tamás

Az Élet projektek sora. Vállalkozás indítása, táborszervezés, lakásfelújítás, szoftverfejlesztés, magánéletünk kisebb-nagyobb eseményei – a projektmenedzsment hasznos módszertan, bármilyen feladat megoldásáról is van szó. Az „agilis” pedig új megközelítést ad, ami illeszkedik az Y generáció kihívásaihoz. Az alapokról indulunk, és kiderítjük, hogy miért és hogyan lehet bármilyen területen alkalmazni a leginkább az szoftverfejlesztésben elterjedt, 21. századi módszertant.

Ismerd meg trénereinket!

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet február 13-ig ide kattintva tehetsz meg.

A részvétel díjmentes, önkéntes alapon az FDE tevékenysége támogatható lesz a helyszínen.
A rendezvényt az Effemine – egyesület a fiatal nőkért diákszervezet kiemelten támogatja.

 

Read More

09 dec The Arc – Merj nagyot álmodni!

Egy hét, amit arra szánsz, hogy a jövőképeddel foglalkozz, és azzal, hogyan inspirálhatod magadat és másokat, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból – ez volt az Arc, amely 2015 júniusában valósult meg Angliában, Taunton városától nem messze. Az itt elindított folyamat azonban még most is tart.

Harmincan fogadtuk el a kihívást, hogy tréningeken és coachingon keresztül olyan fiatal vezetőkké váljunk, akik nagy hatással vannak környezetükre és ifjúsági szervezetükre. Két kérdés vezetett minket: Ki az, akivé mersz válni, és milyen hatást akarsz elérni? A közösen eltöltött napok során megismerkedtünk a coaching eszköztárával és egymást coacholtuk, hogy felfedezzük, mik az erősségeink, a missziónk, és mi az, amit el akarunk érni. Nehéz megfogalmazni mindazt, amit az Arc adott személyes fejlődés szempontjából, de az biztos, hogy óriási hatással van a munkánkra:  hiszünk magunkban, merünk nagyot álmodni, és tudjuk, hogy csak egy apró lépés kell ahhoz, hogy elinduljunk a megvalósítás útján.

Az FDE partnere az Arc projektjének, amelynek következő rendezvénye 2016-ban valósul meg. További információ: www.thearctraining.org

Írta: Komáromi Zsófia, az AEGEE-Budapest tagja és az FDE trénere, Csonka Sarolta, az FDE elnöke

The Arc

Read More