Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely
FDE | Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely
17951
page,page-id-17951,page-child,parent-pageid-8,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely

Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely

Az egyesület 2002-es alapításának célja az volt, hogy a felsőoktatás bizonyos hiányosságait kiküszöbölve a debreceni közgazdász-értelmiség bölcsőjévé váljon, ahol a DE KTK hallgatóit felkészítik a tudományos életben való részvételre, az értelmiségi lét kihívásaira.

A DEX Műhely kezdeményezésére az alap közgazdász-üzleti képzésen felül specializáltabb ismereteket nyújtó kurzusok szerveződnek, emellett heti rendszerességgel Önképzőköröket is szerveznek. Ezek olyan vitaestek, amelyeken a hallgatói egyesület egyik tagja (vagy egy meghívott előadó) irányításával szakmai cikkeket dolgoznak fel. Ez alapvetően fontos a tagok vitakultúrájának és előadáskészségének fejlesztésében.

2003 szeptemberétől kezdve a Debreceni Egyetem lapjában, az Egyetemi Életben önálló rovatot működtetnek (DE-ficit), amelyben szakmai jellegű cikkekkel jelentkeznek. Ezeket az írásokat a szélesebb olvasóközönségnek szánják, amelyek segítségével szeretnék ráirányítani a figyelmet a közgazdaságtan hétköznapokban is alkalmazható mivoltára. A kari lapban (Közel) is rendszeresen jelentetnek meg szakmai jellegű írásokat.

Fontos megemlíteni, hogy a DEX Műhely szoros kapcsolatot ápol – többek között mentori programon keresztül – a már végzett DEX-tagokkal is, akik nagyban segítik az egyesület munkáját.

A szakmai tevékenységet lazább, kötetlenebb programok is színesítik, mint például a közgáz mozi, a félévzáró vacsora és az évente megrendezésre kerülő DEX-tábor. A munkát nagyban segíti, hogy a tagok mint jóbarátok térnek be egy-egy gyűlésre vagy rendezvényre.

 

Weboldal: http://dex.unideb.hu
Blog: http://dexszakkoli.blog.hu

Facebook: https://www.facebook.com/dexmuhely