Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Illyés Sándor Szakkollégium
FDE | Illyés Sándor Szakkollégium
816
page,page-id-816,page-child,parent-pageid-8,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Illyés Sándor Szakkollégium

logo-isis

Az Illyés Sándor Szakkollégium az Eötvös Loránd Tudományegyetem ötödik, és egyben legfiatalabb szakkollégiuma, mely a pszichológia, a nevelés- és az egészségtudományok iránt érdeklődő hallgatók tudományos-szakmai közössége 2007 óta.

Tagjaink a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Tanító- és Óvóképző Kar hallgatói. A szakkollégium az egyik legfontosabb bázist kínálja a Pedagogikum három karának szakmai közeledése, integrációja számára.

A szakkollégium létrehozásának elsőrendű célja egy saját tudományos-szakmai eredményeiért önmagát felelősnek tartó, a kurrens szakterületi vitákat átlátó, autonóm közösség létrehozása, mely demokratikus értékek tisztelete és az elitista szemléletet nélkülöző, kollektív tehetséggondozás mellett teszi le a voksát. Így az ISSzK küldetése a társadalmilag felelős, interdiszciplináris szemléletű értelmiségi nevelése.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium képzési rendszere a bolognai folyamat révén kialakuló többciklusú magyar felsőoktatás sajátosságaihoz igazodik. Ennek mentén a szakkollégium oktatási struktúrája három alapvető részre osztható: a bevezető (nulladik) félévre, a modul- és a projektképzésre. Mindhárom oktatási szinten kifejezett hangsúlyt kap az interdiszciplináris szemlélet. Kiemelt rendezvényünk a hagyományosan őszi félévben megrendezett Szakmai Napok, ahol egy interdiszciplináris témát járunk körbe.

A szakkollégiumban fontos a közösségiség is, mely csak akkor lehet sikeres, ha nemcsak szakmailag, hanem barátilag is együttműködik. Erről tanúskodnak közös programjaink (pl. kirándulás, színházlátogatás stb.), illetve, számos, lelkes szakkollégisták által létrejött produktum (pl. egyedi társasjáték, táborok stb.).

A társadalmi felelősségvállalás tekintetében több területen működünk együtt az ELTE más szakkollégiumaival is, így például a Bibó István Szakkollégiummal együtt az Állampolgári Nevelés Táborban és a Középiskolások Szabadegyetemében.

1117, Budapest, Nándorfejérvári út 13., III. emelet

Horváth László (választmányi elnök): elnok@isszakkollegium.hu
Információ/ Érdeklődés: info@isszakkollegium.hu
Weboldal: www.isszakkollegium.hu
www.facebook.com/isszakkollegium