Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | KommOn BME Kommunikációs Szakkollégium
FDE | KommOn BME Kommunikációs Szakkollégium
336
page,page-id-336,page-child,parent-pageid-8,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

KommOn BME Kommunikációs Szakkollégium

logo-kommon

A KommON BME Kommunikációs Szakkollégium 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki Munkacsoportja (MTM) és a Tekhné csoport közreműködésével. A Magyarországon egyedülálló szervezetünk célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és a felsőoktatásból kiszorult elméleti tudással egészítse ki a kommunikáció- és médiatudomány irányában elkötelezettek tudását.

A gyakorlati képzés mellett lehetőséget kínálunk az elméleti tudás elmélyítésére, továbbá szakmai kapcsolatokat ápolunk a BME falain belül és kívül működő különböző szervezetekkel is. Jelenlegi tagjaink száma 61 fő. Működésünk alappillérei a munkacsoportok, amelyekben a tagok saját érdeklődési körükhöz igazodva segítik a közös munkát.

A munkacsoportok a következők: Gazdasági; Humán erőforrás; Kommunikáció, Marketing és PR; Karrier; Oktatási; és Rendezvényszervező munkacsoport.

A Szakkollégiumhoz tartozik egy alkotóműhely: a Vizuális Kommunikációs Műhely, amely a 2012/2013/1. őszi szemeszterben öt projekten dolgozik, amelyek a portfólió kritika, kritikaírás, éles projektek megvalósítása, ph21 Galéria és a fotográfia filozófiai kérdései, metakritika. A KommON 2012 októberétől indítja el tagjai számára hiánypótló, kiegészítő, gyakorlatorientált kurzusait neves szakemberekkel, meghívott előadókkal. A félév kurzusai: újságíró, webszerkesztő, angol kommunikációs és művészeti kurzus. A félév során Karrier munkacsoportunk szervezésében szakmai workshop-ot és kerekasztal beszélgetést is tervezünk, valamint tagjaink klub formájában ismerhetik majd meg egymás szakmai-tudományos tevékenységét, vagy egy-egy – a tanulmányokhoz kötődő – szakirodalom mélyebb elemzési lehetőségeiben merülhetnek el. A Szakkollégium a nagyközönség számára is szervez programokat, amelyeket nem csak a tagjai látogatnak.

Ilyenek a Szakmai Estek, amelyekre egy-egy területen nagy tapasztalattal rendelkező és kimagasló munkát végző szakemberek kerülnek meghívásra. Az előző, 2011/2012/2. tavaszi félévében a Szakmai Esteken Kalmár Tibor, az RTL Klub Online főszerkesztő – lapigazgatója és Pánczél Andrea, a MOL Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója voltak a vendégelőadók. A mostani, őszi szemeszterben Márta Irént, a Holcim Magyarország Zrt. kommunikációs igazgatóját, Gundel-Takács Gábor sportriporter, szerkesztő, műsorvezetőt, Haász Ferenc, építészt és Győrfi Pált, az OMSZ szóvivőjét várjuk ezeken a Szakmai Esteken.

A munkacsoportok és tagok a fenti programokon túl azon is fáradoznak, hogy a KommON hírnevét – a szakmai, tudományos munka és fejlődés mellett – társadalmi érzékenységükkel is erősítsék. Éppen ezért, már az idei szemeszterben dolgozunk más szervezetekkel közös, valamint önálló társadalmi felelősségvállalás programokon (CSR projekt). Új, fiatal és dinamikus szervezetként célunk hogy a kommunikáció- és médiatudomány, a társadalomtudományok, valamint a kommunikációs szakma presztízsét emeljük. Ezért már most azon dogozunk, hogy a következő félévben konferenciaszervezéssel, külföldi tanulmányutakkal, azt követően pedig esettanulmányi versenyekkel mutathassuk meg szakmabelieknek és szakmán kívülieknek egyaránt, hogy a KommON mindenkit bekapcsol (a kommunikációba).

Honlap:
kommon.bme.hu