Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Szakkollégiumok
FDE | Szakkollégiumok
332
page,page-id-332,page-child,parent-pageid-8,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Szakkollégiumok

SZAKKOLLÉGIUMAINK

Tagszervezeteink, akik a magyar felsőoktatás szakkollégiumai
logo-kulker

A BGF Külker Szakkollégium 2011 májusában alakult a Külkereskedelmi Karon azzal a célkitűzéssel, hogy összegyűjtse és támogassa mindazon diákokat, akik a felsőoktatási tanulmányi rendben kötelezően meghatározott ismereteken kívül mélyebb tudásra szeretnének szert tenni.

bme_szentgyorgyi

A BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium a Műegyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának diákszervezete. Szakkollégiumunk a kar oktatási tevékenységét mintegy kiegészítve a hallgatók szakmai fejlődését segíti az egyetem terheit nehezen viselő diákok felzárkóztatásával, valamint érdekes, a hallgatók látókörét szélesítő előadások szervezésével. A tartalmas kikapcsolódásra pedig kulturális programjaink szolgálnak.

logo-eszk

Tíz évvel ezelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök hallgatóinak egy csoportja, egyetemi oktatóik segítségével egy új társaság létrehozására vállalkozott. Úgy érezték, hogy az egyetemen megszerezhető alapok mellett a sikerhez elengedhetetlen, hogy a folyamatban levő iparági kutatásokkal és aktuális információkkal tisztában legyenek. Ezért 2002. október 17-én megalapították az Energetikai Szakkollégiumot, amely a kitűzött céloknak és elvárásoknak megfelelve immár 10 éve szervez az energetika szerteágazó területéhez kapcsolódó programokat elsősorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak és az egyre nagyobb számban jelentkező külső érdeklődőknek.

eotvos_szakkoli

Alapításától kezdve az Eötvös Collegium hivatása az, hogy a magyar nemzet legtehetségesebb egyetemi polgárait támogassa, tudományos előmenetelüket segítse. Jóllehet, a Collegium ma sok tekintetben eltér a háború előtti nagyhírű elődjétől, a célja változatlan: olyan kiválóan fölkészült szakemberek képzése, akik tudományterületükön az átlagot meghaladó tudással rendelkeznek, önálló kutatómunkára képesek, és akiknek a tudomány művelése nem csupán szakma, hanem tanári hivatás is.

logo-evk

Az EVK Szakkollégium 1990 óta a Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezete, a Kinizsi Kollégiumban található. Sokszínűségünket a G, T és K kar szakjairól érkező tagok biztosítják, az évfolyamok közötti folyamatosságot pedig a szemlélet és az összetartó közösség jelenti. Az EVK azt tűzte ki legfőbb céljának, hogy a diákok egyetemen kapott diplomájának minél nagyobb legyen az értéke, ennek érdekében tevékenysége során a gyakorlatorientáltságra helyezve a hangsúlyt.

logo-fakt

A Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégium a legfiatalabb a Budapesti Corvinus Egyetemen működő szakkollégiumok sorában. A FAKT-ot 2008 februárjában alapította tízlelkes közgázos hallgató azzal a céllal, hogy olyan, az egyetemi oktatást kiegészítő magas szintű szakmai képzést nyújtó szervezetet hozzanak létre, amely sokszínű értelmiségi közösséget is biztosít számukra.

logo-isis

Az Illyés Sándor Szakkollégium az Eötvös Loránd Tudományegyetem ötödik, és egyben legfiatalabb szakkollégiuma, mely a pszichológia, a nevelés- és az egészségtudományok iránt érdeklődő hallgatók tudományos-szakmai
közössége 2007 óta.

logo-kommon

A KommON BME Kommunikációs Szakkollégium 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME). A Magyarországon egyedülálló szervezetünk célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és a felsőoktatásból kiszorult elméleti tudással egészítse ki a kommunikáció- és médiatudomány irányában elkötelezettek tudását.

logo-liskatibor

A Liska Tibor Szakkollégium a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának hallgatói által 2007-ben létrehozott szakkollégium. A Szakkollégium célja, hogy a BME GTK hallgatói számára az egyetemi oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzést nyújtson, s tagjainak tartalmas közösségi életet biztosítson.

logo-simonyi

A Simonyi Károly Szakkollégium a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki Karának Schönherz Zoltán Kollégiumában működik. Célja, hogy a szakkollégium tagjai és a BME VIK hallgatói számára lehetőséget biztosítson az egyetemi képzést kiegészítő ismeretek elsajátítására.