Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Diákszervezetek
FDE | Diákszervezetek
253
page,page-id-253,page-child,parent-pageid-8,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Diákszervezetek

SZAKMAI DIÁKSZERVEZETEINK

Tagszervezeteink, akik a magyar felsőoktatás szakmai diákszervezetei
logo-aegee

Az AEGEE (Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete) jelenleg Európa legnagyobb diákszervezete, melyet 1985-ben alapítottak Párizsban. Hálózatának több mint 17.000 tagja 241 helyi szervezetbe tömörül, Európa 43 országában. Tagjai, tanulmányaiktól függetlenül, részt vehetnek a szervezet által rendezett nemzetközi konferenciákon, szemináriumokon, csereprogramokon, tréningeken és tanulmányi utakon Európa szerte.

logo-aegee-debrecen

Az AEGEE-Debrecen  1991 óta működik és napjainkban egyike az AEGEE négy magyar helyi egyetemi szervezetének. Tagjai nemcsak debreceni egyetemista fiatalok lehetnek. Helyi és/vagy nemzetközi szintű projektekhez csatlakozni egyaránt van lehetőség.

logo-aiesec

Az AIESEC a világ 3. legnagyobb non-profit szervezete, mely egyedülálló módon kapcsolja össze a hallgatói és vállalati oldalt. Tevékenysége a nemzetközi szakmai gyakorlaton alapul, mely során innovatív és költséghatékony megoldásokat kínál többek között menedzsment, információtechnológiai és mérnöki területeken a KKV szektor, non-profit szféra és a multinacionális vállalatok számára is.

logo-air

Az AIR (Association for International Relations) célja a nemzetközi diákság megismertetése az egyes tagországok gazdaságával, kultúrájával illetve történelmi múltjával. Ezen célokat többek között fiatalok számára szervezett rendezvényekkel, a diákszervezetek közötti szoros együttműködéssel és sikeres üzleti projektekkel kívánja elérni.

logo-best

Európa legerősebb műszaki egyetemeinek non-profit szakmai diákszervezete, a BEST (Board of European Students of Technology) 1989-ben alakult azzal a céllal, hogy a különböző országokban tanuló egyetemistákat szakmai programok keretében megismertesse a többi ország kultúrájával, és megtanítson együtt dolgozni nemzetközi összetételű csoportokat.

logo-ezk

A BME Egyetemi Zöld Kör feladata az egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói számára ismeretterjesztő tevékenység folytatása, útmutatás nyújtása a környezettudatos életmódhoz, valamint közvetlen környezeti hasznot hozó programok szervezése.

logo-cems

A CEMS Master’s in International Management a világ egyik legerősebb és legelismertebb üzleti mesterképzése. A CEMS Club Budapest a magyar CEMS közösség összetartásáért felelős.

c_geekclub

A Corvinus Geek Club-ot 4 fiatal hallgató alapította, akik gazdaságinformatikát tanultak a Budapesti Corvinus Egyetemen, és fejleszteni akarták az egyetemi oktatás színvonalát. Célunk segíteni a diákszervezeteket, és szakkollégiumokat, az informatika világában szerzett tudásunkkal, és tapasztalatunkkal.

corvinus_mediakozpont

A Corvinus Hallgatói Médiaközpont szerkesztőségéhez csatlakozók az alapvető újságírói, fotós, riporteri, operatőri feladatok mellett kipróbálhatják magukat az olvasószerkesztésben, a hirdetésszervezésben, az emberierőforrás-menedzsmentben és még több kisebb területen is. Sokoldalúak vagyunk, az egyes területek pedig bármikor átjárhatóak.

Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely

A Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely egyesület 2002-es alapításának célja az volt, hogy a felsőoktatás bizonyos hiányosságait kiküszöbölve a debreceni közgazdász-értelmiség bölcsőjévé váljon, ahol a DE KTK hallgatóit felkészítik a tudományos életben való részvételre, az értelmiségi lét kihívásaira.

logo-eestecdebrecen

Az EESTEC célja a nemzetközi kapcsolatok kiépítésének és javításának elősegítése azon európai diákok számára, akik villamosmérnöki vagy informatikus tanulmányokat folytatnak.

logo-effemine

Az Effemine – Egyesület a Fiatal Nőkért az egyetlen olyan női diákszervezet, mely egyetemista, illetve frissdiplomás nők pályáját hivatott támogatni.

logo-elsa

Az ELSA (The European Law Students’ Association – Európai Joghallgatók Szövetsége) a világ legnagyobb, joghallgatókból és fiatal jogászokból álló non-profit nemzetközi szervezete, amely Európa 41 országának 300 jogi karán van jelen.

logo_elte_vita

Az ELTE Vitaklubot egyetemista diákok alapították, és máig hallgatói kezdeményezésre épül. A vitaklub jövőképe egy olyan társadalom, amely az értékek, érdekek, ideológiák ütközését, az általános emberi ellentéteket a mindennapi élet és a társadalmi együttélés szerves részeként éli meg.

logo-esn

Az ESN Hungary a nemzetközi ESN alszervezete, mely egy nemzeti tanácsból áll, pillanatnyilag 16 szekcióból, amely 16 magyarországi egyetemet jelent.

logo-hupsa

A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének (HUPSA) célja, hogy segítse a széles látókörű, már pályájuk kezdetén értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező gyógyszerészek képzését, a magyar egészségügy színvonalának emelése érdekében.

logo-iaeste

Az IAESTE-t 1948-ban alapította 10 európai egyetem professzora, azzal a céllal, hogy mérnökhallgatók képzését kiegészítsék külföldi szakmai tapasztalattal. Az egyesület azóta 85 tagországot számlál, évente 7 ezer diák utazhat külföldre, szakmai gyakorlatra.

logo-idsa

Az International Diplomatic Student Association (IDSA) célja a vitakultúra, a diplomáciai tárgyalások megismertetése a hallgatókkal.

logo-kuma

A Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete (KÜMA), nevéből következően a külföldi továbbtanulással foglalkozik.

Ennek fényében segíteni szeretnénk otthon tanuló diáktársainknak, hogy külföldi tapasztalatokhoz juthassanak, de legalább ilyen fontosnak tartjuk elősegíteni a kint végzettek visszailleszkedését a magyar munkaerőpiacra. Mindezek mellett pedig missziónknak tekintjük Magyarország képviselését külföldön.

mkt-corvinus

Egy szervezet, ahol kiegészítheted az iskolapadban megszerzett tudást. Egy szervezet, ahol kipróbálhatod magad. Egy szervezet, ahol fejlesztheted a sikerhez szükséges készségeid. Egy szervezet, ahol országos kapcsolati hálóra tehetsz szert. Egy szervezet közgazdászoknak. Az MKT Corvinus az ország legrégibb és legnívósabb közgazdász szakmai szervezetének ifjúsági tagozata. Egy olyan hely, ahol kiemelkedő színvonalú előadásainkon és szakmai szemináriumainkon könnyedén bővítheted a látóköröd.

logo-boe

A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete (MOE) 1983-ban alakult, non-profit, közhasznú, nem politikai egyesület. Az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (IFMSA) teljes jogú tagja. Az Egyesületnek az ország valamennyi graduális orvosképzést nyújtó egyetemén (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged) van Helyi Bizottsága.

logo-mave

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületében (MAVE) célja, hogy a diákok az egyetemen szerzett ismeretek mellett olyan tapasztalatokra tegyenek szert, melyek birtokában jelentős előnnyel léphetnek a munkaerőpiacra. Feladatunknak tekintik szakmai programokkal a hallgatók fejlődésének segítését, kapcsolatok teremtését a hallgatók – egyetemek – munka világa között, és különböző intézmények hallgatóinak közösséggé kovácsolását.

logo-mdevus

A ma Ausztriában tanuló magyar diákság a két ország együttműködésében kétségtelenül kulcsszerepet kap a jövőben. Az MDE az Ausztriában tanuló magyar diákok beilleszkedésének és itt tartózkodásának megkönnyítését és szórakoztatását célzó programok szervezésével foglalkozik.

logo_ng_klub

A Nemzetközi Gazdálkodás Klub a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpontjához kapcsolódva működik, 2013 óta hivatalosan Diákkör formában. Tagjaink a nemzetközi gazdálkodás szakon magyarul és angolul tanuló hallgatók, de emellett a már végzett tanulókkal is jó kapcsolatot ápolunk. Egyesületünk angol neve: International Business Club.

 

logo-ocsi

Az Öntevékeny Csoportok Irodája a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legnagyobb diákszervezete közel 140 fős létszámával. Tagjai, az instruktorok feladata a Pesti campus gólyáinak bevezetése és integrálása az egyetemi életbe.

logo-sg

A Studium Generale a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője. Alapcélja, hogy középiskolás diákok érettségire való felkészítését végezze három tantárgyból: matematikából, történelemből, elméleti gazdaságtanból, közép- és emelt szinten egyaránt.