Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/fde.hu/html/wp-includes/plugin.php on line 601
FDE | Trénereink
FDE | Trénereink
820
page,page-id-820,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Trénereink

AZ FDE ÉGISZE ALATT TEVÉKENYKEDŐ IFJÚSÁGI TRÉNERCSAPAT

Egy informális csoport, akik szeretnének segíteni a diákszervezeteknek és imádnak tréninget tartani

Az FDE égisze alatt önálló ifjúsági trénercsapat tevékenykedik FDE Trénerek néven. Részt veszünk az FDE által szervezett szakmai programok kialakításában, és az egyes tagszervezeteket segítjük a legkülönbözőbb módokon, egyedi igényeiknek megfelelően. Trénereink különböző hazai és nemzetközi egyesületek aktív vagy alumni tagjai, akik a diákszervezeteken kívül a munka világában is sokszínű tapasztalatokkal rendelkeznek.

Fő célunk az FDE és tagjainak kiszolgálása, de lehetőségeinkhez mérten külsős megkereséseknek is eleget teszünk. Keress minket a trainers@fde.hu címen, ha bármiben segíthetünk!

Főbb tevékenységeink

  • Az FDE által szervezett képzések szakmai részének kialakítása – találkozhatsz velünk például az Akadémia sorozaton, a Tagszervezeti Nap tréningjein és természetesen a MIX-en.
  • Tréningek és csapatépítő programok az egyes tagszervezeteknek a saját programjaikon – készségfejlesztés vagy csapatépítés motivációs hétvégéken, workshopokon, a Ti igényeiteknek megfelelően.
  • Szervezetfejlesztés, a tagszervezetek hosszabb távú támogatása – problémák feltárása, közös célok megfogalmazása vagy egymásra épülő képzések lebonyolítása.
  • Szervezetek közti tapasztalatcsere elősegítése – például közös tréning lebonyolítása két szervezet elnökségének.

Ismerjétek meg tréningjeinket és tréning területeinket, majd vegyétek fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnétek, hogy szervezetetek számára is tartsunk képzéseket!

MI ALKOTJUK AZ FDE TRÉNEREK CSAPATÁT

A személyes bemutatkozások segítségével jobban megismerhetsz bennünket
baran.kristof

Baran Kristóf Andrzej

2012 őszén kóstoltam bele először a diákszervezeti életbe, azóta aktív tagja vagyok a BEST Budapestnek. Ennek köszönhetően rengeteg lehetőséget kaptam, hogy többféle különböző szerepben kipróbáljam magam, valamint, hogy én magam is fejlődjek. Az itt eltöltött idő alatt felbecsülhetetlen tapasztalatokkal gazdagodtam. 2014 nyarán részt vettem a BEST nemzetközi trénerképző programjában, ami hozzásegített ahhoz a lehetőséghez, hogy segítsek másoknak is fejődni, új dolgokat kipróbálni és rejtett erősségeiket felfedezni.

Csonka Sarolta

Csonka Sarolta

2010-ben lettem a Studium Generale tagja; ekkor szerettem bele a diákszervezetek világába. 2012-ben kezdtem ismerkedni az FDE-vel, ahol tavaly óta a board tagjaként és trénerként is igyekszem segíteni a tagszervezetek életét. Nagyon szeretem, hogy ez az ernyőszervezet rengeteg lehetőséget biztosít a tagszervezeti tagok számára, mind a személyes fejlődésre, mind arra, hogy a tanultakkal hozzájárulhassanak szervezetük munkájához.
Számomra a trénerkedés: tanulás, tudás átadás, kreativitás, kihívás és persze élvezet!

csontos-timi-2015

Csontos Tímea

Szenvedélyem mások fejlődésének segítése, amihez a tréningekben találtam meg a tökéletes eszközt. 5 év diákszervezeti, 4 év vezetői, 2,5 év tréner és 2 év HR tapasztalattal rendelkezem, és célom, hogy az így megszerzett tudást minél több fiatalnak átadhassam.

A tréningek világában a vezetőképzés, a mentoring és az időgazdálkodás áll hozzám a legközelebb, és hosszú távú célom egy coach képzés elvégzése is. Mottóm: “teher alatt nő a pálma” – sosem maradok meg a komfortzónámban, és másokat is rántok magammal. :)

domotor.csilla

Dömötör Csilla

Rendhagyó módon az egyetemi éveim után kerültem csak közelebbi kapcsolatba a diákszervezetek világával, először mint tehetséges fiatalokat kereső HR-es, majd pedig mint lelkes ifjúsági tréner és coach. Kommunikációs hátteremnek köszönhetően nagyon érdekel minden olyan terület, ahol az emberek közti interakciók fejlesztésén lehet dolgozni.

Kedvenc témaköreim közé tartozik továbbá a személyes fejlődés, a tudatos karriertervezés és az önmenedzsment. Leggyakrabban használt és legkedveltebb szavaim az elmúlt időszakban: a “jelenlét” és az “elengedés”

komaromi.zsofia.trener

KOMÁROMI ZSÓFIA

Úgy gondolom, hogy egy diákszervezet aktív tagjaként rengeteg tudást és tapasztalatot lehet szerezni, és ehhez a tanulási, fejlődési folyamathoz szeretnék én is hozzájárulni. 2009 óta vagyok része a diákszervezeti közösségnek az AEGEE tagjaként, ahol mind helyi, mind nemzetközi szinten számos projektben vettem részt. A Budapesti Corvinus Egyetemen mesterszakán szervezetfejlesztést és HR-t tanultam, jelenleg pedig online marketing területen dolgozom. Szeretek utazni, érdekel a repülés világa, szabadidőmben pedig szívesen kirándulok vagy olvasok.

Tréningek szempontjából a marketing, kommunikáció, PR, valamint a stratégiai tervezés és projekt menedzsment állnak hozzám legközelebb.

kovacs.veres.adam

KOVÁCS-VERES ÁDÁM

A BME-n hallgatom a villamosmérnök szakmát. A MAVE és EESTEC berkeiben ismerkedtem a diákszervezeti léttel, de köthető vagyok még az FDE és AEGEE táborához is. Utaztam sokfelé és szerveztem több mindent; voltam újonc és lettem alelnök; voltam főszervező és lettem tréner. Szeretek sportolni, csak legyen kivel.

Alapvetően csapatjátékosnak tartom magam, ebből is következhet, hogy a témák, amiket kedvelek, ezekhez köthetőek: csapat dinamika, facilitation és persze előszeretettel segítkezem a szervezetfejlesztésben.

SONY DSC

LAKNER TAMÁS

A diákegyesületi életbe első sorban a nemzetközi élmények vonzottak be, a számtalan utazás, szakmai- és közösségi program során lettem részese a tréning közösségnek is. Eközben betöltöttem helyi elnökségi és főszervezői pozíciókat. Az évek során elköteleztem magam a diákegyesületek, közösségek segítése mellett, mely trénerként az elsődleges célom. Lenyűgözőnek tartom az emberi agy feltérképezését, melyhez munkám az idegsejtek szintjén, a tréningek pedig az egyén szintjén járulnak hozzá.

csabi_kep

MASZLAG CSABA

A diákszervezetek világába 2013 őszén csöppentem bele, azóta is töretlenül erősítem a MAVE csapatát. Trénerként feladatomnak tartom, hogy továbbadjam mindazt a tudást, amelyet ezen évek alatt módomban állt megszerezni. Saját példámon tapasztaltam, milyen hatalmas változásokat indíthatunk el életünkben akár egyetlen kis lökéssel is. Célom másoknak is segíteni, hogy a megismerés és fejlődés útjára lépjenek, hogy az önmagukban rejlő lehetőségeket felszínre hozzák és legjobb tudásuk szerint kamatoztassák.

DSC_0105

MATUSZKA BEÁTA

2007 novemberében ismerkedtem meg a diákszervezeti élettel, ami azonnal magával ragadott. Az elkövetkező években az AEGEE-Budapest aktív tagja voltam, helyi szinten HR vezető, európai szinten pedig különböző munkacsoportok vezetőjeként, regionális szinten a helyi szervezetek felelőseként dolgoztam. Legvégül Brüsszelben kötöttem ki és az európai vezetőség tagjaként töltöttem be a Network and Human Resources Director pozíciót 2012 és 2014 között. Ezalatt az évek alatt számos helyi és nemzetközi tréningen trénerkedtem, mind személy- és szervezetfejlesztési témákban, a szívemhez pedig mindenképp az egyének fejlesztése áll a legközelebb.
2014 nyarán fejeztem be a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakot a Budapesti Corvinus Egyetemen, 2014 szeptembere óta Magyarországon dolgozom tanácsadóként, 2015 októbere óta pedig az FDE trénerei közé tartozom.
bogi_kep

NAGY BOGLÁRKA

A tréningeken leginkább azt élvezem, amikor tanulási folyamatot és a fejlődést távolról figyelhetem és én is tanulhatok a résztvevőktől. 2012-ben végeztem nemzetközi tanulmányok alapszakon a Corvinuson, itt ismerkedtem meg a diákszervezetek világával: az AEGEE-Budapest elnökségében tölthettem el fél évet; majd a tréningeken keresztül több különféle profilú nemzetközi ifjúsági szervezettel is találkoztam. Jelenleg amellett, hogy egy multinacionális cégnél vagyok asszisztens, az FDE Trénereit buzdítom a világmegváltásra.

Kedvenc témáim az asszertív kommunikáció, a prezentációs technikák és a kreativitásfejlesztés.

luca_kep

PÁVEL LUCA

Elsős egyetemista korom óta gyűjtöm a diákszervezeti tapasztalatokat, a KommON BME Kommunikációs Szakkollégiumban többek között a KommON Vitaklub megalapításában vettem részt. A vitázást azért tartom fontosnak, mert megtanít gondolkodni, mások véleményét meghallgatni és megérteni, ez a tudás pedig a mindennapi életben ugyanolyan hasznos, mint a diákszervezetek működésében. Az Eurodesk hálózat asszisztenseként fiataloknak nyújtok információt európai mobilitási lehetőségekről, szabadidőmben szeretek zenélni, jókat beszélgetni és új helyeket felfedezni.

A vitázáson kívül kedvenc tréningtémáim közé tartozik még a konfliktuskezelés és az erőszakmentes kommunikáció.

csilla_kep

PÉTERVÁRI CSILLA

Végzős egészségügyi mérnök hallgató vagyok, a tréningek világába a diákszervezetezésnek köszönhetően csöppentem bele hat évvel ezelőtt. Trénerkedéssel és ezirányú képzésemmel a vezetői éveim alatt kezdtem célzottan foglalkozni. Azóta is a szervezetfejlesztés érdekel leginkább, de például karriertervezés tréningen vagy MIX-en is találkozhattatok már velem. Szabadidőmben általában társaságban vagyok, kórusba és jazz tánc órákra járok, kirándulok, vagy “csak” olvasok. Hiszek a személyes fejlődés határtalanságában és az önszerveződő közösségek erejében.

Szabó Bálint

SZABÓ BÁLINT

Bár mérnökként végeztem a Műszaki Egyetemen, a diákszervezetezés hatására jelenleg tanácsadóként dolgozom. Mindig is vonzottak a közösségek, a MAVE és az FDE berkein belül foglalkozhattam vállalati kapcsolattartással, pénzügyekkel, szervezéssel, grafikai programokkal és rengeteg önismerettel. Számomra a trénerség egy lehetőség, hogy diákszervezetezésből kilépve is segíthessek az utánam jövő generációknak és átadhassam a megszerzett tudást, élményeket, tapasztalatot. Nagyon motivál, ha egy kicsit is hozzájárulhatok a személyes fejlődésetekhez, szervezeti sikereitekhez.

Főként a szakmai területek állnak hozzám közel: Fund Raising, pénzügyek, grafikai anyagok tervezése, leadership, projektmenedzsment, kommunikáció, kérdezéstechnika

ADRIKA

SZIJÁRTÓ ADRIENN

2011-ben végeztem magyar-kommunikáció szakon a Pécsi Bölcsésztudományi Egyetemen. Az egyetemi évek alatt kerestem azokat a közösségeket, ahol együtt alkotva, cselekedve nem csak jól érezzük magunkat, de tanulunk és fejlődünk is.  Az egyetemi színjátszó csoportunk, majd később az AEGEE pont ilyen inspiráló közeget kínáltak. A megtapasztalt színházi workshopok és tréningek egyet jelentettek a feltöltődéssel és motiválódással és közben egyre többször váltam résztvevőből trénerré.Módszertanát, szemléletét pedig a pedagógusi pályámon is alkalmazom.

Legkedvesebb területeim a prezentációs és előadói készségek fejlesztése, a kreativitás kibontakoztatása.

IMG_2619FATTOFACE

TAKÁCS ÁDÁM

Felfedezni es felszínre hozni az inspirálót és a rendkívülit azokban, akikkel kapcsolatba kerülök, ez a szenvedélyem. Célom Magyarország fiatal vezetőit olyan stratégiákkal, szemlélet- es gondolkozásmódokkal felruházni, melyek segítenek víziójuk megalkotásában és megvalósításában. Coachként high performereknek segítek kihozni magukból a maximumot és élvezni az utat, sales managerként pedig két startup európai operációit támogatom.
Saját utam során több diákszervezetnek is aktív, egynek pedig alapító tagja voltam. Mester diplomáimat magyarországi és kanadai tanulmányaim során szereztem, melyeket 2 év stratégiai HR tapasztalata követett egy multinacionális vállalatnál itthon és Lengyelországban.
Kíváncsian várom, hogy találkozzunk és kihozzuk egymásból a maximumot.

lorinc

TELKES LŐRINC

2013 őszén csatlakoztam a BEST Budapest csapatához. Itt kezdettől fogva kerestem az olyan lehetőségeket, ahol a komfortzónámon kívülre kerülhetek, és ezt a vállalati kapcsolatokban (fundraising) találtam meg. 2014 nyarától egy évig a szervezetben a vállalati kapcsolatokért feleltem.
Ezzel párhuzamosan a nemzetközi rendezvényeinken egyre inkább magával ragadott a tréningek világa. A trénerek munkáját és hozzáállását példaértékűnek találtam, így aztán 2015 nyarán elvégeztem a BEST trénerképzőjét, majd ezután jelentkeztem az FDE trénerek csapatába is, hogy egy kicsit a BEST-en kívüli világ kihívásaival is szembenézhessek.
balint

TÓTH BÁLINT

A Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem marketing szakirányon, jelenleg pedig online marketinggel foglalkozom azon belül is YouTube szakértőként. Egyetemi éveim alatt az AEGEE-n keresztül csöppentem bele a diákszervezeti életbe, ott először rendezvényszervezéssel, online felületekkel foglalkoztam, majd a tréneri pálya felé vettem az irányt. Ha felteszik nekem a kérdést, hogyan szeretnék a világon változtatni, akkor számomra a trénerkedés adja meg a választ. Megtanítani másokat valamire, amit eddig nem tudtak jelentős változást tud okozni, akár az adott emberen túlmutatót is. Számomra ezt jelenti trénernek lenni, ezért szeretem csinálni, amit csinálok.

Úgy gondolom, online marketing terén diákszervezeteknek sokat kell fejlődni, ezért elsősorban a munkám során tapasztaltakat szeretném átadni nekik. Az online marketing mellett pedig még marketing stratégia valamint a prezentációs készségek állnak közel hozzám.

Érdekel a trénerség, szeretnéd kipróbálni magad? Szeretnél az FDE trénerek csapatába tartozni?